FELII DE BEZEA SI GEM

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt blat:-200gr faina,-200 gr unt,-2 oua,-200 gr zahar pudra,-2 pliculete zahar vanilat,- sare
  • pt bezea:-1 borcan gem de prune(sau altceva de preferinta),-200 gr nuci,-250gr zahar,-4 albusuri,1ling esenta de rom, sare.

Mod de preparare

Blatul:

Freci galbenusurile cu zaharul si untul. Pui apoi faina,sarea,albusurile batute spuma si torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit dar nu definitiv.

Bezeaua:

Bati albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana obtii bezeaua. Cand este aproape coapta prajitura o scoti o ungi cu gem ,presari nuca macinata amestecata cu esenta de rom si intinzi bezeaua.

Dai din nou prajitura la cuptor 15min la foc mic. Lasi sa se raceasca in tava apoi o tai felii. Pofta buna va doresc!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise