Felii de cartofi delicioase

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cartof dulce, in greutate de aproximativ 225 g
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de sos condimentat cumparat de la magazin
  • 4 linguri de maioneza
  • 1 lingura de sos de rosii

Mod de preparare

1. Incalzeste in prealabil cuptorul la 200 grade Celsius. Decojeste si spala cartoful dulce. Taie cartoful in jumatate si apoi fiecare jumatate in 4 felii. Pune feliile intr-un castron.

2. Toarna uleiul de masline peste cartofi, apoi stropeste cu sosul condimentat. Amesteca cu mainile cartofii in ulei si sos pana sunt bine unsi. Asaza feliile intr-o tava de copt care nu lipeste. Se da la cuptor timp de 30 de minute, pana cand se formeaza o crusta.

3. Intre timp, asaza maioneza cu lingura intr-un castron mic. Amesteca sosul de rosii. Raceste la frigider.

4. Scoate tava din cuptor. Lasa sa se raceasca usor si apoi asaza feliile intr-un castron.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise