Ficat fragezit cu usturoi si cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ficat de porc
  • lapte cca 400 ml
  • 4 catei de usturoi
  • sare , piper
  • si ptr. garnitura cartofi

Mod de preparare

Se ia o bucata de ficat de porc (la fel de bine se poate folosi si de vitel, vita) si lobii ficatului se taie in felii potrivite nici prea groase nici prea subtiri.

Se cresteaza un pic cu un cutit. Intr-un vas zdrobim 3 -4 catei usturoi si punem lapte cca 300 ml lapte rece si il amestecam cu o lingura bine. Asezam bucatile de ficat in acest amestec si acoperit il lasam la frigider de la o zi la alta. Daca laptele nu acopera bucatile de ficat se mai poate adauga lapte. In acest fel ficatul se fragezeste si la prajit nu se intareste.

Dupa ce a stat cateva ceasuri bune la fragezit se pune pe gratar , sau in tigaia de teflon dar fara sa ungeti sau sa puneti ulei ptr prajit.

In farfurie bucatile de ficat se sareaza si se pipereaza dupa gust .

Negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura. Reteta rapida si delicioasa

Descopera cum sa prepari o negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura, folosind aceasta reteta rapida si delicioasa. Perfecta...

Cartofi Hasselback - reteta simpla de cartofi acordeon la cuptor

Cartofi Hasselback - o reteta simpla de cartofi acordeon la cuptor, crocanti la exterior si moi la interior. Perfecti simpli...

Tiramisu la pahar - desert italian elegant și ușor de preparat

Tiramisu la pahar este o variantă modernă și elegantă a desertului italian clasic Tiramisu, servită în porții...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise