Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr ficatei de pui
  • 4 ciuperci mari
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 50 gr cascaval afumat
  • patrunjel verde
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura de ulei
  • 30 gr pesmet

Mod de preparare

Se curata si se spala ficateii, ciupercile se curata, se spala si se taie felii, ceapa se toaca marunt.

Calim ceapa in doua linguri de ulei, apoi adaugam ciupercilesi lasam pana ce scade apa lasata de ele. Adaugam ficateii si lasam 10 minute la foc mic, sub capac.

Spre final condimentam cu sare si piper.

Se unge un vas termorezistent cu ulei si se presara cu pesmet, apoi turnam cantitatea de ficatei si ciuperci, nivelam si asezam feliile de cascaval afumat.

Separat, batem ouale cu un praf de sare si piper, adaugam pasta de ardei, verdeata, smantana si amestecam.

Adaugam o lingura de faina (sa nu fie cu varf), apoi turnam peste cascaval.

Introducem vasul in cuptorul incalzit si lasam pana ce se rumeneste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise