Rulouri de peste cu vinete

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca 400 g file de merluciu
  • 1-2 vinete in functie de marime
  • cca 50 g cascaval ras
  • 2 rosii
  • un ardei iute
  • Pentru sos:
  • o lingura unt,cca 100 ml lapte sau iaurt,o lingurita faina,un galbenus, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Intr-o craticioara se pune untul,laptele,faina si

se amesteca la foc mic pana se topeste untul si se leaga(atentie amestecati continuu pentru a evita formarea de cocoloase).Apoi se adauga galbenusul ,sare,piper dupa gust si se mai fierbe cca 1-2 minute.

Separat vinetele se spala,se taie capetele si se taie felii subtiri pe lungime.

Se prajesc sau se rumenesc pe gratar pe ambele parti si se lasa la scurs pe hartie absorbanta in cazul celor prajite.

Pestele se spala,se taie bucati si se condimenteaza dupa gust.Bucatile de peste se pot pregati prajite (se dau printr-un amestec de faina cu malai) sau pe gratar,dupa care fiecare bucata de peste se infasoara in felii de vinete,se rade cascaval deasupra,se orneaza cu felii de rosie,se mai presara cascaval ras si se introduc putin la cuptor pentru gratinare. Se poate servi cu ardei iute si sos.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise