File de peste tavalit prin menta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 fileuri de peste.
  • 2 lamai.
  • 1 crenguta de busuioc.
  • cateva frunzulite de menta.
  • menta uscata.
  • 2 linguri de ulei de masline.
  • 50 gr unt.
  • sare si piper roz proaspat macinat.

Mod de preparare

Spalam bine lamaile, frecand usor suprafata si le taiem rondele,indepartam samburii cu un cutit ascutit.Spalam fileurile si le uscam pe un servet absorbant de hartie,taiem marunt frunzele de menta si de busuioc.Asezam intr-un vas de yenna rondelele de lamaie si jumatate din frunzele proaspete taiate.Fileul de peste il presaram cu menta uscata si apoi il punem in tava peste rondelele de lamaie,presaram sare si piper proaspat macinat si punem pe deasupra frunzele de menta si busuioc ramase.Introducem vasul de yenna la cuptor pentru 20 de minute.Intre timp,topim untul pe baie de aburi si mai adaugam putin busuioc tocat fin si un varf de cutit de sare.Cu acest sos astfel pregatit stropim pestele cand il scoatem din cuptor.Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise