Flan de ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 l de lapte
  • 1 tableta mare ciocolata neagra 80 % cacao
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt zahar vanilat
  • 150 g zahar
  • 200 g zahar pentru caramel

Mod de preparare

Topim cei 200 gr de zahar intr-o cratita dupa care punem putin in fiecare forma individuala si tapetam fundul si marginile. Ouale se scot din timp de la frigider, se bat putin sa faca spuma dupa care se mixeaza in continuare cu zaharul turnat in ploaie . Adaugam cacaoa cernuta, zaharul vanilat si ciocolata topita la microunde. Punem si laptele caldut, amestecam si punem in cratita tapetata. Formele trebuiesc bine umplute pentru ca se vor lasa dupa ce le scoatem din cuptor. Asteptam sa se mai lase spuma si mai adaugam lichid. Dam la cuptorul incalzit la 150 de grade pentru 30-40 de minute dupa care facem testul cu scobitoarea.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise