Flanuri cu pere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere frumoase,
  • 1 lingura de suc de lamaie,
  • 50 g faina,
  • 3 oua,
  • 50 g zahar pudra,
  • 450 ml lapte,
  • 40 g unt,
  • o lingura de zahar tos,
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara,
  • 1 varf de cutit de sare.

Mod de preparare

1. Curatati perele, scoateti-le semintele, taiati-le felii. Asezati-le in cerc, intr-o forma rotunda, cu diametrul de 23 cm, unsa cu jumatate din cantitatea de unt. Stropiti fructele cu suc de lamaie. 2. Bateti ouale si zaharul pudra, pana cand amestecul se albeste. Adaugati faina, scortisoara si sarea, bine amestecate inainte. 3. Turnati deasupra laptele cald, amestecati si varsati compozitia peste pere. Puneti deasupra restul de unt taiat bucatele. 4. Bagati forma in cuptor si lasati-o 35 de minute, pana cand suprafata devine aurie. Pudrati cu zahar tos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise