Flanuri cu pere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 pere frumoase,
  • 1 lingura de suc de lamaie,
  • 50 g faina,
  • 3 oua,
  • 50 g zahar pudra,
  • 450 ml lapte,
  • 40 g unt,
  • o lingura de zahar tos,
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara,
  • 1 varf de cutit de sare.

Mod de preparare

1. Curatati perele, scoateti-le semintele, taiati-le felii. Asezati-le in cerc, intr-o forma rotunda, cu diametrul de 23 cm, unsa cu jumatate din cantitatea de unt. Stropiti fructele cu suc de lamaie. 2. Bateti ouale si zaharul pudra, pana cand amestecul se albeste. Adaugati faina, scortisoara si sarea, bine amestecate inainte. 3. Turnati deasupra laptele cald, amestecati si varsati compozitia peste pere. Puneti deasupra restul de unt taiat bucatele. 4. Bagati forma in cuptor si lasati-o 35 de minute, pana cand suprafata devine aurie. Pudrati cu zahar tos.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise