Floare de cais

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 2 pachete budinca de zmeura sau capsuni,
  • 5 linguri faina,
  • 1 praf de copt, un praf de sare.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 4 linguri zahar,
  • 3 linguri amidon/faina,
  • 200 ml lapte,
  • 200 ml frisca.
  • Bezea: 4 albusuri,
  • 1 cana zahar,
  • 150 g nuca de cocos.

Mod de preparare

Albusurile le-am batut spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat mai apoi galbenusurile, unul cate unul si faina, impreuna cu budinca si praful de copt, in ploaie. Faina (cernuta) am incorporat-o usor, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus.

Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am introdus-o in cuptor (preincalzit, 180 grade) pentru 30-35 minute.

Cele 4 galbenusuri le-am mixat impreuna cu zaharul si faina (amidon, daca aveti), peste ele am turnat in fir subtire si laptele, dupa care le-am pus pe baie de aburi, amestecand mereu, pana s-a ingrosat compozitia, ca o budinca.

In crema rece am incorporat frisca, batuta bine.

Dupa ce s-a copt blatul, l-am scos pe un suport sa se racoreasca.

Peste blat am turnat crema.

Peste crema am pus bezeaua, pregatita tot pe baie de aburi: albusurile batute cu zaharul, si mai apoi adaugata nuca de cocos. Eu am cam exagerat cu amestecatul si mi s-a lasat bezeaua.

Am dat prajitura putin la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise