Floare de cais

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:6 oua,6 linguri de zahar,2 budinci de capsuni sau zmeura,1 praf de copt,2 linguri de faina
  • Crema:4 galbenusuri,2 linguri de faina,200 gr zahar,5 plicuri zahar vanilat,100 ml lapte,1 pachet margarina Rama
  • Glazura 1 :4 albusuri,12 linguri de zahar
  • Glazura 2 :6 linguri zahar pudra,2 linguri cacao,1 lingura ulei,2 linguri apa clocotita.

Mod de preparare

Blat:se bat albusurile spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile,se adauga in ploaie si se amesteca usor de jos in sus praful de budinca amestecat in prealabil cu praful de copt si cu faina.Se coace in tava unsa si tapetata (eu pun si hartie de copt) la foc potrivit.

Crema:se amesteca toate ingredientele,mai putin margarina ,se fierb pana se ingroasa.Rece sa amesteca cu margarina frecata inainte,se pune peste blat.

Glazura 1:pe aburi albusurile batute cu zaharul pana nu se mai simte zaharul,se pune peste crema.

Glazura 2:se amesteca toate si se intinde peste albusuri.Se poate orna si dupa preferinta fiecaruia,eu am pus ornamente colorate de prajituri

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise