Flodni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 600g.faina,
  • 300g.margarina,
  • 3 galbenuse de ou,
  • 4 linguri zahar praf,
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu,
  • 1 praf de vanilie,
  • 1 varf de cutit de sare,
  • smantana;
  • Umplutura de nuca:
  • 250g.nuca macinata,
  • lapte,
  • esenta de rom,
  • zahar(dupa gust)
  • Umplutura de mac:
  • 250g.mac macinat,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 1 mar ras,
  • lapte,
  • zahar(dupa gust);
  • Umplutura de mere:
  • 1 kg. mere, rase si calite,
  • 50g.zahar,
  • scortisoara;
  • -gem de prune;

Mod de preparare

1.Se amesteca faina cu margarina,se adauga galbenusele, bicarbonatul de sodiu, sarea, zaharul praf,praful de vanilie si atata smantana incat sa rezulte un aluat elastic.Se tine cateva ore la rece, in frigider.

2.Se imparte aluatul in 4.

3.Se pregateste tava cu hartie de copt, unsa cu ulei, in prealabil.

4.Se intinde prima foaie, se unge cu gem de prune si se pune umplutura de mere.Se acopera cu a doua foaie,se unge din nou cu gem de prune si se pune umplutura de mac.Urmeaza a treia foaie ,care se unge cu gem de prune si se pune umplutura de nuca,peste care se pune a patra foaie.Se impunge cu furculita in mai multe locuri si se coace in cuptor preincalzit, timp de 40 de minute.Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar praf si se taie in patrate.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise