Florentine cu alune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 100 g alune taiate marunt,
  • 50 g coaja glasata de portocala si 50 g coaja glasata de lamaie - ambele tocate, 100 g zahar,
  • 2 linguri miere,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 50 g faina,
  • putina scortisoara,
  • 1/8 l frisca nebatuta (incalzita),
  • 50 g unt,
  • 200 g ciocolata de menaj.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se amesteca alunele, coaja de portocala si de lamaie, zaharul, mierea, zaharul vanilat si scortisoara.

Se incorporeaza frisca incalzita si untul si se amesteca bine.

Se tapeteaza doua tavi cu hartie pentru copt unsa cu unt si se aseaza pe ele - cu o lingura - gramajoare de aluat, la distanta unele de altele, care se apasa putin ca sa fie plate (aluatul se intinde mult la copt).

Se coc florentinele 10 minute in cuptorul incins si, calde inca, se taie in forma de cercuri perfect rotunde, cu diametrul de 7,5 cm. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se aseaza pe o coala de hartie curata, cu partea neteda in sus.

Se rupe ciocolata bucatele, se topeste pe baia de aburi - la foc mic -, se intinde cu pensula pe partea neteda a florentinelor si se lasa sa se intareasca.

Se mai incalzeste o data ciocolata ramasa si se intinde inca un strat peste florentine, dupa care se lasa sa se intareasca definitiv.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise