Florentine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 100 de bucati): 120 g unt,
  • 125 g zahar,
  • 30 g visine confiate,
  • 50 g coaja de portocala glasata,
  • 50 g coaja de lamaie glasata,
  • 80 g migdale taiate feliute,
  • 100 g migdale tocate marunt,
  • 2 linguri frisca nebatuta,
  • 250 g ciocolata de menaj.

Mod de preparare

Se lasa untul sa se topeasca, se adauga zaharul si, cand dau in clocot, se iau de pe foc si se incorporeaza visinele, coaja de portocala si coaja de lamaie - toate taiate marunt -, migdalele si, la sfarsit, frisca nebatuta.

Cu doua lingurite se ia, cate putin, din compozitie, se pune in forme speciale de hartie (se gasesc la toate supermarket-urile) si se aseaza pe tava de la aragaz.

Se coc 10-12 minute in cuptorul incins la 180gr., se lasa sa se raceasca, se scot din forme, se inmoaie cu baza in ciocolata topita (pe baie de apa) si se lasa sa se inchege.

Atentie: Florentinele se pot coace si simplu: se aseaza gramajoare pe o tava tapetata cu hartie, se aranjeaza frumos cu furculita si se dau la cuptor.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise