FLORI DE MAI

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 ouă
  • 300 gr. zahăr
  • 150 gr. zahăr praf
  • 120 gr. budincă de căpşuni
  • 200 gr. unt
  • 50 ml rom
  • praf de copt
  • bomboane mici colorate
  • ulei şi făină pentru uns şi pudrat tava.

Mod de preparare

Pentru blat, se bat 6 albuşuri cu 150 gr. zahăr, se adaugă 6 gălbenuşuri şi 120 gr. budinca de căpşuni (praf)şi puţin praf de copt. Se coace.

Cand s-a răcit, blatul se insiropează cu 50 ml rom.

Se prepară crema astfel - 3 gălbenuşuri se fierb pe aburi cu 150 gr. zahăr. Cand s-a ingroşat se ia de pe aburi şi se răceşte.

Când s-a răcit se adaugă 200 gr. unt frecat spumos. Această cremă se pune peste blatul însiropat, iar deasupra se va pune 3 albuşuri bătute spumă pe aburi cu 150 gr. zahăr praf.

Peste spuma de albuş se va presăra bomboane colorate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise