Floricele cu cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 50 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • putina sare
  • Pentru crema:
  • 3 albusuri
  • 300 g zahar
  • 100 g nuca de cocos razuit

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut si zaharul. Amestecam restul ingredientelor si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam un pic la dospit.

Intre timp facem crema astfel: albusurile cu zaharul le batem pe abur pana se ingroasa, apoi le luam si adaugam repede cocosul. Si lasam la racit crema.

Apoi intindem aluatul mai subtire (cam de un deget grosime) si il ungem cu crema de cocos. Il rulam si rulada obtinuta o taiem felii, obtinand niste mici melcisori. I coacem in tava, avand grija sa lasam loc intre ei sa nu se lipeasca (deoarece o sa creasca un pic in cuptor).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise