Floricele cu Nutella

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat (este un aluat de tarta):
  • 2 pahare de faina
  • 180 gr de unt rece
  • 100 gr de zahar praf
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1ou batut
  • ptr umplutura
  • 350 gr crema Nutella
  • zahar pudra

Mod de preparare

In robotul de bucatarie punem toate ingredientele in afara de ou si amestecam cu pulsuri pana devine faramicios. Adaugam oul batut si mai amestecam putin; scoatem din robot aluatul si-l lasam la frigider cel putin jumatate de ora.

Intre doua foi de pergament intindem jumatate de aluat intr-o foaie de 6mm. Cu o forma de floricele modelam fursecuri pe care le punem pe o tava tapetata cu pergament si le coacem la 180 de grade 15-20 de minute (pana sunt usor rumene).

Le lasam sa se raceasca bine si dupa ce terminam de copt, le ungem pe o parte cu crema si lipim ca intr-un sandwich. Deasupra presaram zahar pudra. Se mentin cateva zile intr-o cutie bine inchisa.

Acest aluat l-am facut si cu faina integrala folosind 11/2 pahar faina integrala si 1/2 pahar faina alba iar restul cantitatilor sant aceleasi au iesit foarte bune fragede si nu tare dulci.

Merita incercat!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise