Foetaj cu branza dulce

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 500 gr branza dulce
  • 400 ml iaurt
  • 400gr zahar
  • 2 oua
  • 100gr stafide
  • 200 ml ulei de masline
  • 1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare

Ungem fiecare foaie de placinta cu ulei si o rulam, dupa care le aseazam intrun vas termorezistent. Peste ele presaram stafidele.

Intr-un bol, amestecam branza cu zaharul,vanilia, ouale si iaurtul, dupa care rasturnam amestecul peste foile de placinta si scuturam usor vasul, sa se patrunda bine foile, introducem in cuptorul cald, pt 20minute ( pana se formeaza o crusta maronie, deasupra).

Preparatul, se serveste atat cald cat si rece. Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise