FOETAJ CU SUNCA SI CASCAVAL

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.250 grame cascaval;
  • 2.250 grame sunca;
  • 3.50 grame unt;
  • 4.2 oua;
  • 5.sare,piper,mac;
  • 6.600 grame aluat foetaj.

Mod de preparare

Aluatul de foetaj procurat din comert se intinde pe blatul de lucru si se taie cu o forma rondele;

Cascavalul si sunca se feliaza,avand grija ca feliile sa fie aproximativ de marimea rondelelor;

Se ia o tava de aragaz,se unge cu unt,se aseaza rondelele de aluat,se inteapa cu furculita,se pune deasupra cascavalul,sunca si inca o rondea de aluat;

Galbenusurile de la oua se bat cu putina sare, se ung rondelele cu ajutorul unei pensule,dupa care se presara cu mac;

Se introduce tava la cuptorul preincalizit,se mentine aceeasi temperatura cca 10 minute,dupa care se reduce temperatura la jumatate.

SFAT: pentru un gust mai deosebit puteti folosi alte preparate gen:muschi tiganesc,sunculita taraneasca,pastrama,etc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise