FOI CU CREMA DE OUA SI CACAO

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 5 oua
  • - 125 gr. zahar
  • - 100 gr. faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 oua
  • - 50 gr. zahar
  • - 2 linguri de cacao
  • - 2 linguri de lapte
  • - 200 gr. unt

Mod de preparare

Mod de preparare:

Pentru foi se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu parti.

Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi unse cu putin unt si tapetata cu faina.

Se coc partu foi.

Pentru crema se pun ouale si zaharul intr-un vas pe bain-marie si se freaca pana ce compozitia devine ca o smantana.

In laptele putin caldut se dizolva cacaoa si se adauga la crema de oua. Se mai amesteca putin apoi se ia de pe foc si se raceste, amestecand din cand in cand .

Dupa racire se adauga untul, frecat bine in prealabil, rezultand o crema spumoasa.

Atentie, untul se adauga treptat la crema de oua, altfel riscati sa se taie.

Cu aceasta crema se umple foile.

Deasupra prajiturii se intinde glazura, eu o prefer pe cea rece de la Dr.Otker, care sigur reuseste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise