FOI CU CREMA DE OUA SI CACAO

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi:
  • - 5 oua
  • - 125 gr. zahar
  • - 100 gr. faina
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 4 oua
  • - 50 gr. zahar
  • - 2 linguri de cacao
  • - 2 linguri de lapte
  • - 200 gr. unt

Mod de preparare

Mod de preparare:

Pentru foi se bat ouale cu zaharul pana ce acestea isi tripleaza volumul. Se adauga faina rezultand un aluat elastic, care se imparte in partu parti.

Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi unse cu putin unt si tapetata cu faina.

Se coc partu foi.

Pentru crema se pun ouale si zaharul intr-un vas pe bain-marie si se freaca pana ce compozitia devine ca o smantana.

In laptele putin caldut se dizolva cacaoa si se adauga la crema de oua. Se mai amesteca putin apoi se ia de pe foc si se raceste, amestecand din cand in cand .

Dupa racire se adauga untul, frecat bine in prealabil, rezultand o crema spumoasa.

Atentie, untul se adauga treptat la crema de oua, altfel riscati sa se taie.

Cu aceasta crema se umple foile.

Deasupra prajiturii se intinde glazura, eu o prefer pe cea rece de la Dr.Otker, care sigur reuseste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise