Foi de dobos cu crema de ness

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru foi: 5 oua, 200g zahar, 2linguri ulei, 1/2 pachet praf de copt, 200 faina.
  • pentru crema: 250g margarina, 200g zahar pudra, 2 galbenusuri, 2linguri de ness, 2 plicuri zahar valinat.

Mod de preparare

Pregatesti folie asa: amesteci ingredientele de mai sus si faci o coca pe care o intinzi in 4 foi si le coci pe dosul tavii.

Pregatesti crema asa: freci margarina cu zaharul pudra, cu galbenusurile, cu 2linguri de ness si cu 2 plicuri de zahar valinat. Iei foaia si intinzi crema in mod egal pana la ultima foaie. Lasi deoparte prajitura si a doua zi o tai. Este o prajitura frageda, gustoasa si usor de preparat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise