Foi de napolitane cu crema de biscuiti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitane(5 foi)
  • 400g biscuiti simpli
  • 500ml lapte
  • 400g margarina sau unt
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 cana de zahar
  • 100g stafide
  • esenta de rom

Mod de preparare

Caramelizezi zaharul,apoi adaugi laptele si fierbi pana capata consistenta unui sirop.Adaugi biscuitii,sfaramati cu sucitorul sau macinati,si mai fierbi cca 1 min.Iei de pe foc cratita si lasi sa se raceasca cateva minute.Incorporezi margarina si untul si amesteci bine.Pui cacaua,stafidele,esenta de rom si amesteci pana devine o crema omogena.Daca vrei poti adauga nuci,alune sau alte fructe uscate.Umpli fiecare foaie cu crema,iar la final pui ceva greu peste prajitura,pentru a nu se desprinde foile unele de altele(un tocator de lemn,spre ex.)

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise