Foi negre

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi: 100g margarina, 300g faina, 100g zahar, 3linguri lapte, 3 linguri cu varf de cacao, 1lingurita amoniac stins in otet
  • Blat: 7 oua, 10linguri faina, 10linguri zahar, 3linguri ulei, 1lingurita amoniac stins.
  • Crema: 200ml lapte, 3linguri faina, 200grame zahar pudra, 1lamaie (coaja, zeama), 1 pachet margarina sau unt.

Mod de preparare

Foi: se amesteca toate ingredientele, se imparte compozitia in doua si se coace pe fundul tavii.

Blat: se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi zaharul, faina in ploaie si amoniacul stins.

Crema: se fierbe laptele cu faina amestecand continuu pentru evitarea cocoloaselor. Un pachet de margarina sau unt se freaca cu zaharul pudra pana se topeste dupa care se adauga zeama si coaja de la o lamaie.

Asamblare: foaie-crema-blat-crema-foaie

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise