Foietaj cu mar, nuca si miere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 foaie mare de foietaj
  • 3 mere
  • zahar si scortisoara
  • miere
  • nuca macinata

Mod de preparare

Impartim foaia de foietaj in dreptunghiuri egale.

Merele curatate de cotor le taiem in cubulete mici si presaram peste ele zahar si scortisoara.

Peste jumatate din dreptunghiurile de foaie asezam parti din merele aromate.Cu degetul inmuiat in apa facem o rama ca sa putem sa lipim o alta foaie,deasupra. Dupa ce lipim foaie deasupra,strangem usor marginile cu o furculita sau degetele.

Crestam pernuta umpluta in 3 locuri si dam la cuptor incins pana capata o culoare aurie.

Imediat cum le scoatem din cuptor,turnam miere si presaram nuca .

Sunt delicioase ,toate ingredientele se imbina,este o armonie a gustului.

Serviti si alaturi de inghetata cu vanilie.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise