FOIETAJ CU PERE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 mar mijlociu dulce
  • 1 para mijlocie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 60 g margarina dietetica
  • 1 pachet foitaj (cu 4 foi)
  • 2 linguri gem de caise putin indulcit
  • 1 lingura suc de portocale
  • 2 lingurite zahar pudra
  • sos de vanilie.

Mod de preparare

Se curata merele si perele de coaja, cotor, se taie felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie.

Se topeste margarina si se ung 4 forme de tarta (de 10 cm diametru).

Foile de foitaj se taie in patru si se acopera cu un servet curat si umed.

Formele se captusesc cu cate o foaie, se ung cu margarina topita, se asaza foaia urmatoare in asa fel ca sa nu se suprapuna colturile.

Se procedeaza la fel si cu restul foilor.

In mijloc se asaza alternativ feliutele de mar si de para ridicand, putin petalele de aluat.

Gemul se freaca cu sucul de portocale si se ung gros fructele.

Se dau la cuptor incins pentru 12-15 minute.

Se presara cu zahar pudra si se servesc cu sosul de vanilie

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise