FOIETAJ CU PERE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 mar mijlociu dulce
  • 1 para mijlocie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 60 g margarina dietetica
  • 1 pachet foitaj (cu 4 foi)
  • 2 linguri gem de caise putin indulcit
  • 1 lingura suc de portocale
  • 2 lingurite zahar pudra
  • sos de vanilie.

Mod de preparare

Se curata merele si perele de coaja, cotor, se taie felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie.

Se topeste margarina si se ung 4 forme de tarta (de 10 cm diametru).

Foile de foitaj se taie in patru si se acopera cu un servet curat si umed.

Formele se captusesc cu cate o foaie, se ung cu margarina topita, se asaza foaia urmatoare in asa fel ca sa nu se suprapuna colturile.

Se procedeaza la fel si cu restul foilor.

In mijloc se asaza alternativ feliutele de mar si de para ridicand, putin petalele de aluat.

Gemul se freaca cu sucul de portocale si se ung gros fructele.

Se dau la cuptor incins pentru 12-15 minute.

Se presara cu zahar pudra si se servesc cu sosul de vanilie

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise