Fondante de ciocolata cu fistic

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 30 de fondante:
  • 250 gr ciocolata amaruie, de lapte sau alba-dupa dorinta
  • 30gr fistic prajit si cojit
  • 30 gr nuci de padure prajite si cojite
  • 30 gr de stafide
  • 30 gr de migdale prajite cu coaja

Mod de preparare

Intr-o tigaie punem ciocolata rupta cuburi si o punem peste un vas cu apa la bain-marie amestecand incontinuu pana se topeste bine. O luam de pe foc si amestecam incontinuu pana se raceste putin. Se poate pune vasul cu ciocolata pe alt vas cu apa mai rece si amestecand incontinuu, sa racim ciocolata.

O transferam intr-o punga de ornat. O tava o imbracam in nailon si luam punga cu ciocolata si incepem sa facem petifiori rotunzi, mici de 3-4 cm. Pe fiecare petifior asezam o stafida, o aluna, un fistic si o migdala. Le transferam la rece pana se intaresc si le putem desprinde si le aranjam intr-o cutie ermetica.

O alta metoda de a face fondantele este de a amesteca ciocolata cu stafide, alune, fistic si migdale. Dupa aceea, se ia cu lingurita din compozitie si se pune in manjete mici de fondante sau in forme mici de silicon. Se lasa la rece dupa care se pot servi.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise