Franzi schnitten

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:7 oua,350 g zahar,300g faina,praf de copt.
  • Pt crema:200g unt,150gzahar,200g nuci macinate si 2 sticlute de esenta de rom.Ne trebuie si un gem acrisor care se va pune pe blat.
  • Pt sirop:500ml apa, 5 linguri de zahar,si o lingura de cacao.

Mod de preparare

Faci un pandispan pe care-l coci in tava de aragaz unsa cu unt.Dupa ce s-a racit il tai in doua.Partea de deasupra o farimitezi intr-un castron si o stropesti cu rom.

Se freaca bine untul cu zaharul si nucile macinate si apoi se amesteca cu pandispanul farimitat si stropit cu rom.Partea de jos a prajiturii o ungi cu gem ,apoi pui crema de mai sus.Peste aceastea torni siropul de cacao(fierbi apa ,zaharul si cacaua).Dupa ce s-a inmuiat bine tai prajitura si o servesti.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise