Franzi schnitten

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:7 oua,350 g zahar,300g faina,praf de copt.
  • Pt crema:200g unt,150gzahar,200g nuci macinate si 2 sticlute de esenta de rom.Ne trebuie si un gem acrisor care se va pune pe blat.
  • Pt sirop:500ml apa, 5 linguri de zahar,si o lingura de cacao.

Mod de preparare

Faci un pandispan pe care-l coci in tava de aragaz unsa cu unt.Dupa ce s-a racit il tai in doua.Partea de deasupra o farimitezi intr-un castron si o stropesti cu rom.

Se freaca bine untul cu zaharul si nucile macinate si apoi se amesteca cu pandispanul farimitat si stropit cu rom.Partea de jos a prajiturii o ungi cu gem ,apoi pui crema de mai sus.Peste aceastea torni siropul de cacao(fierbi apa ,zaharul si cacaua).Dupa ce s-a inmuiat bine tai prajitura si o servesti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise