Freecasse-piinicele prajite si umplute

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluatul de piinicele 10-12 bucati:
  • 1 kg de faina
  • 60 gr drojdie uscata
  • 2-21/2 pahare de apa calduta
  • 1 ou
  • putina sare
  • 1 lingura de ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 vinata spalata si taiata cuburi 2*2
  • 3 - 4 linguri de ulei de masline ptr prajit vinata
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • 5 - 6 oua fierte
  • 2 conserve de ton
  • 3 - 4 rosii taiate felioare subtiri
  • 10 - 12 felii de lamaie murata
  • sare dupa gust
  • 3 - 4 ardei iuti

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol se adauga drojdia uscata oul uleiul si putina apa si se framinta se adauga treptat apa pina capatam un aluat bine framintat. Se unge plansa cu putin ulei si se mai framinta cinci minute. Se unge un vas cu putin ulei si se pune aluatul la dospit - aproape 30 de minute. Se transfera aluatul din nou pe plansa unsa cu putin ulei si se formeaza din el piinicele mici ca o minge de popice. Se aseaza pe o tava unsa cu ulei si lasam din nou sa dospeasca. Pregatim baia de ulei si asteptam ca uleiul sa fiarba ca sa le prajim la fel ca gogoase. Le scoatem pe hirtie absorbanta si lasam sa se raceasca putin, dupa care le taiem intr-o parte ptr umplutura.

Umplutura

Se prajeste cuburile de vinata pina cind sint aurii, si le punem pe hirtie absorbanta. Cojim cartofii de coaja si le taiem cubulete si le adaugam la vinete. Se sfarama ouale se amesteca cu conserva de ton si cu vinata si cartofii cubulete si se da la gust. Se umplu piinicelele cu aceasta umplutura si se adauga si o felie de lamaie murata sau un ardei mic iute. Se serveste indata.

Umplutura asta nu este obligatorie se pot pregati alte umpluturi. Iar piinicelele se pot pastra intr-o cutie in congelator.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise