Friganele cu verdeata

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 felii de paine mai groase
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 legatura cu patrunjel
  • ulei
  • sare.

Mod de preparare

Pune laptele la fiert cu un praf de sare, dupa care lasa-l sa se raceasca bine. Separat, bate ouale cu patrunjelul taiat marunt. Cu ajutorul unui pahar sau al unui cutit, taie din feliile de paine rotunduri sau forma pe care o doresti. Important e sa indepartezi coaja. Trece rapid feliile de paine prin lapte, apoi prin ou si prin pesmet. Rumeneste painea in uleiul incins, pe ambele parti. Scoate friganelele pe o hartie absorbanta, dupa care serveste-le cat sunt fierbinti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise