Friganele de banane

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Friganelele:
  • 4 banane, 4 lg. rom, 16 lg. ulei, 6 lg, faina, 1|2 lg. praf de copt, un praf de sare, 1ou, 6 lg. de apa rece, zahar praf pt.pudrare.
  • Sosul de ciocolata:
  • 2 ciocolate de menaj, 16 lg de apa, 8 lg. de smantana dulce, 5 lg. de zahar, 2 lg. de rom, 4 globuri de inghetata de vanilie sau cocos.

Mod de preparare

Se taie bananele pe lat in 3. Se stropesc cu rom. Faina cu praful de copt si sarea se amesteca apoi se adauga oul si apa si se amesteca bine. Bananele se tavalesc in putina faina apoi prin aluat si se prajesc in ulei, 2 min. pe fiecare parte.

Pentru sos se fierb toate ingredientele timp de 10 min. Servire: sosul se pune pe farfurioara, bananele peste sos si cate un glob de inghetata de vanilie sau cocos langa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise