Frigarui de peste cu marinata de lamaie verde

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 500 gr peste file, taiat cubulete
  • Pentru marinata
  • • 1 lingurita coriandru boabe
  • • Coaja rasa si sucul de la 2 lamai verzi
  • • 4 lingurite zahar brun
  • • 1 lingura ulei de masline
  • • Sare si piper negru

Mod de preparare

1. Se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru marinata.Se adauga pestele taiat cubulete, apoi se pune la marinat in frigider 12 ore.

2. Dupa ce pestele a stat la marinat, se incalzeste o tava tip gratar la flacara puternica.Se scoate pestele din marinata si se imparte in 8 frigarui (daca se folosesc tepuse de lemn sau bambus atunci acestea se tin 30 minute in apa inainte de a fi folosite).

3. Se prajesc frigaruile de ton 5-6 minute, stropindu-se frecvent cu marinata ramasa ; frigaruile se intorc de cateva ori pentru ca pestele sa se patrunda bine.Se serveste cu sferturi de lamaie verde si orez cu sofran.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise