Fripturã de ratã cu cartofi dulci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ratã
  • cimbrisor ( thym)
  • 4-6 cãtei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 linguritã boia
  • 1 linguritã curcuma
  • sucul de la o lãmâie
  • 2-3 cartofi dulci

Mod de preparare

Am gãtit pentru 2 persoane ( ca de obicei) deci am folosit jumãtate de ratã.

* Carnea se taie în bucãti, se cresteazã si se condimenteazã cu cimbrisor, usturoiul zdrobit cu tot cu coajã,sare, piper, curcuma, boia si sucul de lãmâie.

Lasã la marinat cam 2 ore.

* Într-o tigaie antiaderentã se pune la prãjit rata cu pielea în jos, sã elibereze grãsimea si sã se rumeneascã apoi se întoarce pe cealaltã parte ( sau se poate da la cuptor).

Eu am pus putinã apã si am acoperit.

* Cartofi se spalã bine si se pun la fiert în apa cu sare si 2-3 cuisoare.

Se înteapã cu furculita, sã vedem dacã sau fiert; de obicei în 30 minute sunt fierti.

Se scurg de apã si se lasã la rãcit, apoi se taie rondele groase si se adaugã fripturi de ratã, si se mai lasã la prãjit putin.

Sfat:

Puteti înlocui cartofi dulci cu mere sau castane.

Delicios cu salatã de rucula si nuci.

Poftã mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise