Friptura picanta din piept de porc cu cartofi piure

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650-700 piept de porc feliat
  • 700 g cartofi albi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 10-12 rosii mici (2-3 rosii potrivite)
  • 1 ardei gras rosu (gogosar)
  • 1 ardei peperoni
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 lingurita concentrat ciuperci
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 lingurite de zahar
  • unt cat o nuca
  • 100 ml lapte clocotit
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Condimentati feliile de carne cu cimbru, piper si concentrat de ciuperci. Intr-o tigaie antiaderenta puneti carne in uleiul de masline si prajiti-o pe ambele parti cate 4-5 minute, apoi adaugati rosii taiate si cateva intregi, ardeiul feliat, felii subtiri de peperoni verdeata tocata si lasati la foc mic inca 15-20 minute. Daca mai trebuie, adaugati putina apa si lasati pana scade bine zeama. Tocati usturoiul felii subtiri si puneti-l peste carne.

In timp ce se prajeste carnea, curatati cartofii, taiati-i bucati mai mari si puneti-i la fiert intr-un litru de apa cu putina sare si zaharul. Dupa 20 minute scurgeti zeama si mixati pireul cu unt, ulei si lapte clocotit. Daca mai trebuie adaugati putin din zeama in care au fiert.

Asezati pe farfurii pireul, carnea, cateva linguri de sos cu rosii si ardei si decorati cu frunzulite de patrunjel.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise