Furnica

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 oua
  • 500g zahar
  • 8 linguri de apa
  • 300 g unt
  • 6 linguri mac
  • 6 linguri nuca
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 foi napolitana

Mod de preparare

Se bate un blat din 6 albusuri, 150g zahar, 3 linguri apa, 6 linguri mac, 3 linguri faina si 1/2 pachet praf de copt. Se coace si se lasa la racit.

Se bate un al doilea blat din 6 albusuri, 150g zahar, 3 linguri apa, 6 linguri nuca, 3 linguri faina si 1/2 pachet praf de copt. Se coace si se lasa la racit.

Pentru crema cele 12 galbenuse ramase se fierb pe aburi cu 12 linguri de zahar si doua linguri de apa. Se adauga apoi 300g unt in crema obtinuta.

Asamblarea: 1 foaie napolitana, crema, blatul cu mac, crema, blatul cu nuca, crema, 1 foaie napolitana.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise