Fursecuri arabesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingredientele pentru aluat: 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa
  • 120 ml ulei
  • 120 gr zahar
  • 5 lingurita rasa - praf de copt
  • vanilie (pun cate o picatura de concentrat)
  • 300 gr faina
  • Pentru

Mod de preparare

1. Se amestecă ouăle cu lingura de apă, se adaugă zahărul şi stropul de vanilie şi se bate totul foarte bine. În timp ce mixerul merge, adăugăm uleiul şi mixam totul bine.

2. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt..

3. Aluatul obţinut trebuie să nu fie lichid dar nici tare, însă suficient ca să-l putem modela.

4. Cu mâinile unse cu puţin ulei, din aluat se formează biluţe de aproximativ 3 cm diametru şi se aşează la distanţă pe hârtia de copt întrucât fursecurile cresc la coacere.

5. Aici se poate vedea că aluatul nu este foarte tare deoarece iniţial pe tavă am pus biluţe, care în scurt timp s-au aplatizat un pic.

6. Le coacem în cuptor preîncălzit la 170-180 grade Celsius, prima tavă 6 minute, a doua tavă - 5 minute.

7. Aşa arătau în cuptor după 4 minute (vezi fotografie)

8. Fursecurile nu trebuie să fie rumenite, au culoare palidă şi sunt puţin crăpate.

9. Se pot scoate din tavă dupa 3 minute şi se lasă să se răcească bine

10. Pentru

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise