Fursecuri ciupercuta

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt 200 g la temperatura camerei
  • 1 lingura ulei
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri apa minerala
  • 150 g zahar pudra
  • 500 g amidon alimentar de porumb
  • faina cam 200 g (atat cat sa se obtina un aluat bun de modelat )
  • 10 g praf copt (un plic)
  • o fiola esenta de vanilie
  • putina sare
  • 1 lingura cu cacao

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul, sare praful de copt si untul, apoi se adauga uleiul, se amesteca bine, se pun cele doua linguri cu apa minerala, se amesteca pana la omogenizare, apoi treptat se pune amidonul, faina si se framanta pana se face un aluat bun de lucru. Se scoate pe planseta infainat, din aluat se formeaza bilute cat o nuca mica, se asaza pe hartie de copt lasand spatii intre ele, le apesi usor,apoi intr-un castronel se pune cacao si cu o sticluta (pet) plastic se introduce gatul petului in cacao si se apasa usor pe fiecare biluta . Grja mare sa nu sara praf de cacao pe alaturi. Se da la cuptorul preincalzit, pe randul de sus timp de 20 minute. Trebuie sa ramana albe, iar pe spate sa fie usor crem. Sunt foarte fragede si au un aspect placut.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise