Fursecuri cu branza, ciocolata si stafide

Fursecuri cu branza, ciocolata si stafide. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul, zaharul vanilat.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 5 linguri (cu varf) faina;
  • un praf de copt;
  • 2 lingurite zahar vanilat;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • 2 lingurite cacao;
  • pentru decor:
  • putina ciocolata cu lapte;
  • crema de branza sau branza dulce proaspata;
  • stafide;
  • dulceata preferata

Mod de preparare

Am pregatit aceste fursecuri cu branza, ciocolata si stafide numai bune pentru a aduce un zambet pe buze celor dragi in aceste zile mohorate de toamna. :)

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.

O parte din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 2 lingurite de cacao.

Se toarna din compozitia alba in forme de copt din cele pentru mini-briose. Se picura si din compozitia neagra, desenand modele cat mai dragute pentru copii, se decoreaza dupa gust si imaginatie. Eu am decorat unele cu crema de branza si dulceata de capsuni, altele cu ciocolata cu lapte rupta in bucatele mici, stafide si crema de branza (sau branza dulce proaspata daca aveti).

Se da tava la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute. Eu am obtinut 3 tavi cu astfel de fursecuri.

Timp total: aprox 1h 10min

Portii: 3 tavi :)

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/fursecuri-cu-branza-ciocolata-si-stafide.html

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise