Fursecuri cu cocos

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar si 3/4 pahar de faina
  • 1 pahar de amidon de porumb-corn flour
  • 1 lingurita plina de praf de copt
  • 2 pahare si 1/4 de pahar de cocos
  • 1 pahar de zahar brun
  • 2 oua
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • putina sare
  • 250 de grame de unt moale

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele impreuna pana se formeaza un aluat moale si uniform (poate fi amestecat cu ajutorul mixerului). Daca aluatul este lipicios se poate adauga putina faina .

Se formeaza cu mana mingiute mici si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt la distanta intre ele ptr ca cresc. Se preseaza putin cu degetul sau cu o furculita si se dau la copt la 180 de grade 20 de minute sau pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca si se mentin intr-o cutie bine inchisa. Eu le-am ornat cu nuca si stafide acolo unde le-am presat putin. Sunt gustoase si crocante.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise