Fursecuri cu glazura

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 1/2 pahare de faina
  • 3/4 pahar de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr de unt rece
  • 1ou
  • ptr glazura
  • 3 linguri de lapte
  • 2 pahare de zahar pudra
  • 1/4 lingurita carcum (face culoarea galbena)
  • ptr desenat
  • 50 gr de ciocolata amaruie

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pun untul taiat bucatele, faina si zaharul si cu pulsuri se face un aluat faramicios; se adauga oul si zaharul vanilat si se lucreaza din nou cu pulsuri pana se impreuneaza putin; se ia din robot, se inveleste in naylon si se da la frigider ptr cel putin 30 minute.

Se iau doua foi de pergament si se pune jumatate din aluat intre foi si se intinde o foaie de 5mm si se scot forme rotunde sau stele.

Se pun pe o tava cu pergament si se coc la 160 de grade (cuptorul incalzit dinainte) pana se auresc (20 - 25 de minute).

Se lasa in tava sa se raceasca si pregatim glazura.

Intr-o farfurie adanca amestecam zaharul cu 3 linguri de lapte pana ce este o pasta uniforma; se adauga carcum si pasta devine galbena si ungem fursecurile cu ele si le lasam in tava sa se usuce.

Se topeste ciocolata la bain-marie si se pun intr-o seringa de modelare sau se pun intr-o punga mica si se taie un capat cat mai mic si asa se deseneaza pe fursecuri ce doriti. Se mai lasa putin la uscat si se pot pastra intr-o cutie care se inchide ermetic.

Sunt foarte gustoase si usor de facut.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise