Fursecuri cu lamaie

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cani de faina alba
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 oua mari
  • 1/2 cana lapte
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 1/2 cana zahar tos
  • 1/2 cana ulei
  • Glazura de lamaie:
  • 2 cani zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 1/2 cana apa

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se ung cu unt doua tavi de prajituri. Se cern faina, praful de copt si sarea intr-un castron mijlociu. Intr-un castron mare, se bat cu mixerul, ouale, laptele, esenta de lamaie, zaharul si uleiul, pana se amesteca bine. Cu mixerul la viteza mica se adauga treptat amestecul de faina pana cand aluatul devine moale si lipicios. Se pun in tavi cu lingura, la distanta de cativa cm. Se coc 6-8 minute sau pana incep sa devina maronii pe margine. Se scot la racit.

Glazura de lamaie: Se amesteca omogen zaharul pudra cu esenta de lamaie si apa. Se intinde glazura obtinuta peste fursecuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise