Fursecuri cu lamaie

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cani de faina alba
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3 oua mari
  • 1/2 cana lapte
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 1/2 cana zahar tos
  • 1/2 cana ulei
  • Glazura de lamaie:
  • 2 cani zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • 1/2 cana apa

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se ung cu unt doua tavi de prajituri. Se cern faina, praful de copt si sarea intr-un castron mijlociu. Intr-un castron mare, se bat cu mixerul, ouale, laptele, esenta de lamaie, zaharul si uleiul, pana se amesteca bine. Cu mixerul la viteza mica se adauga treptat amestecul de faina pana cand aluatul devine moale si lipicios. Se pun in tavi cu lingura, la distanta de cativa cm. Se coc 6-8 minute sau pana incep sa devina maronii pe margine. Se scot la racit.

Glazura de lamaie: Se amesteca omogen zaharul pudra cu esenta de lamaie si apa. Se intinde glazura obtinuta peste fursecuri.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise