Fursecuri cu scortisoara

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g unt sau margarina
  • 3 linguri cu miere
  • 50 g zahar farin
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • un varf de cutit cu bicarbonat de amoniu
  • un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • 50 ml apa minerala
  • o esenta de vanilie
  • 2 linguri scortisoara
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • aprox. 250 g faina

Mod de preparare

Se freaca untul spuma cu zaharul farin apoi se adauga : mierea, scortisoara, esenta, coaja de lamaie, apa minerala si zeama de lamaie in care am stins bicarbonatele...La sfarsit punem faina si framantam bine, sa ne iasa o coca potrivit de moale , numai buna de intins!

Intindem asadar cu sucitorul,foi nu foarte groase de aluat din care decupam forme de fursecuri.

Incingem bine cuptorul si coacem fursecurile 15-20 min.

Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar farin vanilat.

Sau le putem decora cu o glazura facuta din zahar farin amestecat cu scortisoara si cateva picaturi cu zeama de lamaie.Punem glazura intr-o punga, o taiem la un colt si decoram!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise