FURSECURI CU STAFIDE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 1 pachet unt
  • 4 oua
  • stafide sau nuca
  • un praf de sare
  • esenta rom,lamaie

Mod de preparare

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste.Se adauga praful de sare,untul,faina si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor.Se pun esentele si stafidele.Cine doreste poate pune si nuca maruntita in aluat,sau cacaoa.Se tapeteaza o tava de copt cu hartie si se pun cu lingura gramajoare.Se lasa la cuptor pana se rumenesc marginile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise