Fursecuri diversificate

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g făină
  • 400 g unt
  • 2 ouă
  • 240 g zahăr pudră
  • 4 zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru ornat noi am folosit nuci măcinate, iar pentru umplut dulceaţă, dar se poate folosi şi glazură, pentru ornat, pentru umplut pudingă, după imaginaţia fiecăruia. Noi de exemplu jumătate din aluat l-am colorat cu cacao, astfel au ieşit şi maro nu numai albe. Avantajul la fursecurile acestea este că poţi să le ţii cu zilele, cu cât stau mai mult cu atât sunt mai moi şi mai aromate. La noi s-au terminat foarte repede :)

Mod de preparare

Ouăle se separă de albuş, albuşul se pune deoparte. Se frământă toate ingredientele (aici vom pune doar găbenuşurile) până se obţine un aluat fraged, nelipicios. Împachetăm aluatul în folie alimentară şi îl punem în frigider pentru 1-2 ore. Poate sta şi de pe o zi pe alta dacă vreţi.

Eu am împărţit aluatul în două şi în jumătate am pus cacao şi am frământat bine.

Se întinde aluatul în aşa fel încât să fie de aproximativ 5 mm grosime, după care se taie cu formele alese în perechi. Perechea fiecăruia se va găuri pe mijloc. Se aşează în tava unsă cu margarină, se unge cu albuşul de ouă bătut pe jumătate şi se presară cu nucă. Se pune la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Dacă nu aveţi forme de prăjitură se pot tăia rotunde cu ajutorul unui pahar.

Când sunt gata se aleg pe perechi şi se ung cu un strat nu foarte gros de dulceaţă după care se unesc în aşa fel încât cele găurite să fie deasupra.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise