Fursecuri fragede cu gem de prune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 125 gr unt
  • - 1 lingura zahar
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • - un varf de sare
  • - 2 linguri apa rece
  • - 200-250 gr faina
  • - gem de prune pentru umplutura
  • - zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam pe o plansa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini.

Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si intindem foi subtiri pe care le decupam cu o forma floare.

Floricelele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 8-10 min, pana incep sa se rumenasca deasupra.

Dupa ce s-au racit ungem cate o floare cu gem de prune, asezam peste gem o alta floare si apasam usor.

Le asezam pe o plansa si apoi pudram cu zahar pudra.

Sunt ideale cu o cafea la micul dejun sau pentru o dupa-masa de duminica ploiasa asa cum e azi.

Si sunt convinsa ca si copiii adora astfel de dulciuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise