Fursecuri fragede cu nuca si gem

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr untura
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 160 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 550-600 gr faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • zahar pudra
  • gem de prune

Mod de preparare

Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.

Amestecam margarina cu untura.

Punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.

Adaugam ouale si mixam in continuare.

Incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.

La urma punem faina,treptat.

Va rezulta un aluat molicel,dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.

Luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt,sau nu.

Rupem bucatele mici de aluat si facem bile,putin mai maricele.

Facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.

Le asezam in tava.

Dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.

Lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.

Le scotem ,le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.

Eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise