Fursecuri moi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina,
  • 2 oua,
  • 100 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 200 g unt.
  • Pentru decorare:
  • 4 linguri gem sau dulceata de cirese,
  • un albus,
  • 50 g migdale macinate.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o scobitura si se pun ouale.

Se adauga zaharul, sarea si 18o g unt, in bucatele, peste faina.

Se amesteca mai intai cu o lingura de lemn, apoi se framanta bine totul si se da la frigider o jumatate de ora ca sa se odihneasca.

Se scoate din frigider si se fac bilute cu diametrul de cca 3 cm.

Cu degetul se face (se apasa) o scobitura in mijlocul fiecarei bilute. Scobiturile se umplu cu gem sau dulceata de ciresesi si se ung deasupra cu albus de ou batut.

Se presara deasupra migdale macinate, se aseaza in tava de la cuptor, unsa cu untul ramas, si se introduc in cuptorul incalzit.

Se lasa la cuptor 15 minute la 220°. Se scot si se lasa la racit.

Trebuie sa iasa in jur de 3o fursecuri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise