Fursecuri rapide pentru ceai

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ~ Pentru aproximativ 15-18 bucati ~
  • - 2 linguri unt moale cu 80% grasime;
  • - 2 linguri zahar brun + 1 lingurita pentru presarat la final;
  • - 1 ou de casa;
  • - 1/2 cana faina cernuta sau 65 grame;
  • - 1 varf de cutit sare de mare;
  • - 2 varfuri de cutit praf de scortisoara;
  • - 1 varf de cutit de nucsoara;
  • - 1 lingurita seminte de chimion;
  • - fulgi de migdale prajite.

Mod de preparare

1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul.

2. Se adauga faina cernuta, sarea si oul si se continua omogenizarea.

3. Se pun si condimentele: scortisoara si nucsoara.

4. La final se adauga semintele de chimion (optional) si se amesteca bine.

5. Pregatiti o tava in care ati pus hartie de copt si asezati cate o lingura mica din aluat, lasand spatiu suficient intre fiecare pentru ca vor creste in volum.

6. Presarati cu putin zahar brun pe fiecare fursec.

7. Puneti si fulgii de migdale prajiti putin inainte intr-o tigaie. Eu am pus doar cate un fulg in mijlocul fiecarui fursec.

8. Incalziti cuptorul la 200 grade si introduceti fursecurile la copt pentru 10 minute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise