Fursecuri rapide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru aproximativ 60 de bucati): 115 g unt moale,
  • 100 g zahar brun,
  • 100 g zahar alb,
  • 1 ou,
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 100 g faina,
  • 1 lingura amidon,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 50 g nuca taiata marunt,
  • 75 g ciocolata rasa,
  • 1 lingurita esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr. si se ung cu 15 g de unt doua tavi mari (de aragaz).

Intr-un castron, se freaca spuma 100 g de unt cu cele doua feluri de zahar.

Se bate oul si se incorporeaza incet in amestecul de unt si zahar.

Se amesteca bicarbonatul cu 1/4 de lingurita de apa fierbinte si se introduce in crema.

Faina, amidonul si sarea se incorporeaza si ele in crema, dupa care se adauga nuca, ciocolata si esenta de vanilie.

Se ia cate-o lingurita din compozitie si se pune pe tava pana ce se umple tava, avand grija sa se lase spatiu suficient intre fursecuri, ca sa poata creste. Se coc 6-8 minute in cuptorul incins.

Se scot tavile din cuptor, se desprind fursecurile cu ajutorul unui cutit si se lasa sa se raceasca pe un grilaj. Dupa ce s-au racit de tot, se pun fursecurile in cutii inchise ermetic si se pastreaza pana ce se servesc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise