FURSECURI SIMPLE CU STAFIDE

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/3 faina
  • 1/2 lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • un praf de sare
  • 1/2 cana unt foarte moale
  • 2/3 cana zahar tos
  • 1 ou batut
  • esenta de vanilie
  • un pliculet zahar vanilat
  • 2/3 cana stafide
  • coaja de lamaie si portocala rasa

Mod de preparare

Tavile in care se coc fursecurile se ung dinainte cu unt,iar cuptorul sa fie preincalzit in prealabil.

Intr-un castron se amesteca untul si zaharul pana se obtine o crema,se incorporeaza oul,esenta de vanilie si zaharul vanilat.Se adauga faina,praful de copt si sarea,stafidele si coaja de lamaie si portocala.Se amesteca bine.

In tavile pregatita se pune cu lingurita aluat si se pun la distanta de cca 5-7 cm deoarece se umfla .Se coc pana devin aurii.Se scot si se lasa in tava pana se mai intaresc si se racesc pe gratar.Nu trebuie sa stea gramada unul peste altul pana nu se racesc foarte bine.

Cu cat stau mai mult cu atat devin mai bune,mai fragede.

Se pot pregati si cu nuca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise