Fursecuri umplute cu gem de prune

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • un praf de sare
  • 400-450 gr faina
  • 1 borcan mic gem de prune
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Margarina o taiem cubulete, o punem intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si le frecam cu o paleta de silicon.

Adaugam zeama de lamaie, praful de copt, sarea si anasonul macinat.

Faina o cernem, incepem sa o incorporam treptat cu mana, pana obtinem o bila de aluat usor de modelat si nelipicioasa.

Rupem o bucata din aluat, o intidem cu sucitorul in foaie subtire si decupam cu ajutorul formelor.

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu hartie de copt si asezam fursecurile in ea.

Le introducem in cuptorul incins pentru 10-12 minute, la o temperatura potrivita, pana se usuca putin.

Cand sunt gata le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca.

Procedam astfel pana terminam tot aluatul.

Gemul de prune il amestecam cu coaja rasa de portocala.

Ungem fursecurile cu putin gem si lipim cate doua.

Se patreaza intr-o cutie inchisa ermetic.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise