Fursecuri zebra

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 250 gr faina alba
  • - 200 gr gris
  • - 200 gr zahar pudra
  • - 2 oua
  • - 40 gr unt
  • - 40 ml ulei
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 praf sare
  • - 2 linguri lapte praf
  • - 100 ml lapte dulce
  • - cacao
  • - zahar cu rom

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf, praful de copt.

In alt vas, topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam.

Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua.

Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si omogenizam.

Aici, eu am omogenizat, mi s-a parut ca a iesit prea densa compozitia si am adaugat si laptele, dupa care am amestecat. Mi s-a parut apoi prea moale, si am mai adaugat un pic de faina. Am lasat la rece compozitia, astfel ca grisul s-a umflat si a rezultat un aluat dens, modelabil, dar usor moale.

Formam bilute de marime potrivita, le tavalim prin cacao amestecata cu zahar cu rom, apoi le asezam in tava de copt, la distanta de 2 cm unul de altul.

Le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 20 minute.

Le scoatem apoi, le transferam cu atentie pe un gratar de bucatarie, apoi le lasam la racit.

Nu s-au intarit, nu s-au uscat, au iesit atat de pufoase si atat de bune.

Nu sunt foarte dulci, merg de minune la o cafea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise